ÍZ DÖMPING

Ne csak azért együnk, hogy éljünk!

Az igazi gesztenyetorta: kívül - belül gesztenye.

   Egy jó alapanyagnál szeretjük, ha átjárja a krémet és a tésztát is az íze! Ezért rajongtam mindig édesanyám diótortájáért, mert ö pont ennek tudatában készítette el! A krémhez és a tésztához is egyaránt diót használt.

   Vannak bizonyos alapanyagok, amik leginkább egy - egy évszakhoz kötődnek, de manapság már szinte semmit sem lehetetlenség beszerezni, még szezonon kívül sem! A gesztenyemasszák egész évben felelhetők az élelmiszerboltok fagyasztóiban. Sokszor olcsóbban is, mint ősszel vagy télen!

20220606_164734_2.jpg

  Ez a meglepően egyszerű gesztenyetorta szintén édesanyám receptje, amit nyáron egy alkalommal az ebéd után tálalt fel nekünk. 

Hozzávalók:

Tésztához

- 5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt.

- 5 tojássárgája.

- 5 tojásfehérje.

- 5 csapott evőkanál porrá őrölt édesítő.

- tortaforma sütőpapírral bélelve.

   A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját az édesítővel szintén felverjük amennyire engedi. Ehez adjuk hozzá a lisztet kanalanként, folyamatos keverés mellett. Végezetül a felvert habhoz adjuk apránként a tésztánkat, óvatos keverés mellett majd beleöntjük a tortaformába. Előmelegített sütöben; 200 fokon kezdjük el sütni addig amíg fel nem jön a piskótánk. Ezután lentebb vesszük a hőmérsékletet, kb. 170 fokra és készre sütjük. Arra figyeljünk, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert máskülönben összeesik a piskótánk!

Krémhez

-  1 egész gesztenyemassza.

-  ízlés szerint édesítő.

-  2 - 3 evőkanál növényitej.

- 1 evőkanál kókuszzsír.

- 1 üveg rumaroma.

20220606_164721.jpg

  Egy lábasban kis lángon a gesztenyemasszát a növényi tejjel felfőzzük. Hozzáadjuk az édesítőt és a folyékon kókuszzsírt. A rumaromát csak akkor adjuk hozzá, ha már kicsit lehűlt,mert a hőtől tönkremegy, elillan belőle az aroma!

   Ha kész a tészta és a krém is vágjuk ketté a piskótát és kenjük meg a krémmel. Díszítsük idény gyümölcsökkel és rövid időre tegyük a tortánkat a hűtőbe, hogy megdermedjen benne a krém.

A bejegyzés trackback címe:

https://4everwomen.blog.hu/api/trackback/id/tr717880487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ÍZ DÖMPING

Jóval változatosabb a glutén - és tejmentes étkezés, mint gondolnánk. Anyagcserezavarral élők számára jött főképp létre ez a blog, de ha változatos étkezésre vágyik valaki illetve újdonságokra akkor is itt a helye!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Friss topikok

süti beállítások módosítása