ÍZ DÖMPING

Ne csak azért együnk, hogy éljünk!

Zöldséges húsos ragu AIPban; nem csak AIPosoknak! :)

   ragu3.jpg

 

   Nagyon egyszerű elkészíteni! Emellett még finom is és laktató egytálételhez juthatunk ha épp nincs ötletünk, hogy mit főzzünk?! A család többi tagja is örülni fog neki! :)

   Ha valaki csak egyszerűen színesebbé szeretné tenni a megszokott étkezését és valami újat belecsempészni az is kedvét fogja lelni ebben az ízletes, ragadós raguban! ;)

 

Hozzávalók:

 

- 70 dkg csontozott marha lábszár (bármelyik szupermarketben kapható illetve henteseknél).

- 2 db közepes méretű vöröshagyma.

- pár szál közepes méretű sárgarépa. Körülbelül 30 dkg - nyit vegyünk (ez megközelítőleg 30 gramm szénhidrát).

- 3 nagyobb fokhagyma gerezd.

- fél zeller. Ez körülbelül 25 dkg (23 gramm szénhidrát).

- jódozatlan só.

- borsikafű.

 felulrol.jpg

Elkészítése:

 

A húst nagyobb darabokra vágjuk (ne olyan apróra, mint a pörkölthöz!). Hirtelen átsütjük zsiradékon, mindkét felét, hogy megpiruljon. Keveset tegyünk a serpenyőbe, hogy süljön és ne párolódjon! Ha ez meg van kiszedjük egy tányérra. A zsiradékon az apróra vágott hagymát kicsit megsózzuk és üvegesre pároljuk. Beletesszük vissza a húst erre a dinsztelt hagymára és rátesszük az ujjnyi vastag karikára feldarabolt sárgarépát és a nagyobb kockákra aprított zellert majd a zúzott fokhagymát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje majd sózzuk, borsikafűvel ízesítjük és átöntjük egy megfelelő méretű tepsibe. Sütőben 180 fokon puhára pároljuk és kész! :) Ez körülbelül másfél óra! Addig tudunk mással foglalkozni!

Arra figyeljünk, hogy omlós legyen a hús és sűrűsödjön be a szaft valamint ha főzés közben elpárolog a víz róla akkor meleg vízzel pótoljuk! A benne lévő zöldség 1 főre elegendő szénhidrátot tartalmaz ebédre (körülbelül 53 gramm lassan felszívódó szénhidrát). Így ha a család többi tagja is szeretne enni belőle csináljunk mellé még valami köretet. Például nekik megfelelő tésztát!

Kellemes főzőcskézést! :)

 

Továbbra is felhívnám az olvasóim figyelmét arra, hogy kérjék ki orvosuk véleményét arról, hogy ez a diéta megengedett - e számukra?! Köszönöm!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://4everwomen.blog.hu/api/trackback/id/tr7313620944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ÍZ DÖMPING

Jóval változatosabb a glutén - és tejmentes étkezés, mint gondolnánk. Anyagcserezavarral élők számára jött főképp létre ez a blog, de ha változatos étkezésre vágyik valaki illetve újdonságokra akkor is itt a helye!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Friss topikok

süti beállítások módosítása