ÍZ DÖMPING

Ne csak azért együnk, hogy éljünk!

Hogyan kerül Jamie Oliver az AIP - os tányérunkra?! :)

Ha belefogunk egy diétába mindig szakértőhöz forduljunk, aki saját egészségi állapotunkhoz igazítja az étkezésünket! Én is így tettem. Kérem minden kedves olvasómat, hogy ezt vegye figyelembe mielőtt bármibe belevágna! Köszönöm!   

 

 play_with_your_food.jpg

   Nem, itt most ne Jamie szuper kajáira gondoljunk :), de persze azok között is sok egészségeset és számunkra ízleteset találhatunk és gondolom az is egyértelmű, hogy nem Jamiet fogjuk feltálalni ebédre vagy épp vacsorára! ;) Hanem ez esetben egy igen egyszerű köretéről van szó, amit könnyedén beilleszthetünk az AIP speciális ételei közé. Nem mellesleg ő is hússal tálalta! Egyre több gasztronómiai műsort, újságot végignézve azt látom, hogy nekünk magyaroknak van mit fejlődnünk a köreteink tekintetébe, hogy ne csak mindig a megszokott sült krumpli vagy petrezselymes krumpli jelentse a szóba jöhető köretet!

 

Az elején családunk egyik fő kedvencét szeretném bemutatni:

 Bacenbe göngyölt pulyka rolád.

Két verzióját szoktuk készíteni. Ma ezekből az egyiket írom le,ami nem igényel túl nagy főzési rutint.

- 1 kg pulyka alsó comb darálva.
- bio szalonna (cukor és tartósítószer mentes, a „Neked terem” oldalról rendeljük).
Fűszerezése:
- 2 csokor zöldség zöldje finomra összevágva.
- 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma reszelve.
- 6 darab fokhagyma gerezd, szintén reszelve.
- jódozatlan só.
- 1 púpozott kávéskanálnyi borsikafű szétmorzsolva.
- 1 púpozott kávéskanálnyi majoránna morzsolva.

aip_falatok_skrem_001.JPG
A darát húst és a fűszereket alaposan összedolgozzuk és azonos nagyságú roládokat formázunk az így
kapott masszánkból. Majd mindegyiket betekerjük a szalonna csíkokba és tepsibe helyezzük, nem túl
szorosan egymás mellé és felöntjük egy kevés vízzel. Az egész tetejére rászórunk még egy kevés
majoránnát és alufóliával lefedve betesszük a 200 fokos előmelegített sütőnkbe. Fél óra elteltével hústűvel
ellenőrizzük, hogy megpuhultak- e a gőzbe a húsroládok? Ha igen akkor levesszük róla a fóliát és pirosra,
ropogósra sütjük a roládok egyik oldalát, majd megfordítva a másik oldalukat is. A sütési időt mi magunk
tapasztaljuk ki, mert sütőnként változhat!


10_4.png   Akkor lássuk hozzá Jamie Oliver igen egyszerű, de nagyon finom fóliában sült bravúros sárgarépájához! :) Ez lesz a köretünk a fenti ínycsiklandó szalonnás sült húsunk mellé!

   Mivel egészség tudatos étkezést folytatunk, így a fóliát cseréljük le egy egyszerű zománcozott tepsire. Rendkívül egyszerű az elkészítése. Kiválasztunk annyi szép, egészséges bio répát vagy saját termesztésű répát amennyire szükségünk van és alaposan megmossuk, meghámozzuk majd mérlegen lemérjük, hogy hány gramm szénhidráthoz juthatunk belőle és kiegészítjük más zöldséggel (például fehérrépával, paszternákkal), ha ez szükséges. Ezután egy kisebb tepsibe helyezzük a répákat és felöntjük annyi vízzel, hogy át tudjon párolódni a sütőben majd megszórjuk jódmentes sóval, házi készítésű vegetával (a blogomban megtalálható az elkészítése) és rozmaringgal, zúzott fokhagymával - Jamie nem tett bele, de szerintem még finomabbá teszi -  valamint meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal. Ezután 200 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül 40 perc alatt készen is van.

   Nyári, frissen szedett répából (bébi répából, színes répákból:citromsárga, fekete, lilás színűekből válogassunk kedvünk szerint) az igazán finom, valódi élményt adó!

 

Jó étvágyat az ebédhez! :)



A bejegyzés trackback címe:

https://4everwomen.blog.hu/api/trackback/id/tr4313396185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ÍZ DÖMPING

Jóval változatosabb a glutén - és tejmentes étkezés, mint gondolnánk. Anyagcserezavarral élők számára jött főképp létre ez a blog, de ha változatos étkezésre vágyik valaki illetve újdonságokra akkor is itt a helye!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Friss topikok

süti beállítások módosítása