ÍZ DÖMPING

Ne csak azért együnk, hogy éljünk!

Pavlova torta cukormetesen, málnával és növényi tejszínnel

 Emlékszem elöszőr Nigella Lawson főzős tévésorozatában láttam a Pavlova tortát. Már akkor tudtam, hogy egyszer én is szeretném elkészíteni és megkóstolni ezt a látványos habos torta csodát. Én amúgyis úgy gondolom, hogy, aminek házi habcsók az alapja és egyszerű hozzávalókból áll az csak jó dolog lehet!

20210721_212113.jpg

   Nem beszélve arról, hogy tökéletesen beilleszthető a glutén - és tejmentes étkezésbe. Július van, érik minden felé a szebbnél szebb gyümölcs és mindezek közül a nagy kedvencem a málna is! :) Szüleim telkéről frissen érkezett két csomag málna a fagyómba. Pár napig ekörül forogtak a gondolataim: "mit készítsek ebből a gyönyörű és ízletes gyümölcsből és akkor beugrott a Pavlova torta"! Ott méltó helyük lesz a hivogató piros málnaszemeknek! :)

Hozzávalók:

- 5 tojás fehérje.

- 4 evőkanál kókuszreszelék.

- 1 mokkáskanál vaníllia aroma.

- 4 - 5 evőkanál porrá őrölt eritrit.

- 1 evőkanál citromlé.

- 1 púpozott teáskanál tápiókakeményítő/természetesen másfajta keményítő is használható!

- csipet só.

Díszítésként:

- Két nagy marék málna.

20210721_212213.jpg 

Elkészítése: 

   Melegítsük elő a sütőnket. Üsünk fel egy tálba 5 tojás fehérjét és verjük kemény habbá. Ez után adjuk hozzá apránként a keményítőt, a citromlét, az édesítőt, a kókuszreszeléket és végezetül a vaníllia aromát. Egy gáztepsire helyezzünk rá egy sütőpapírt és erre kanalazzuk rá a habunkat. Kör alakúra formázzuk, hogy megadjuk neki a torta alakot. Arra azonban figyeljünk, hogy túl magas ne legyen, hogy egyenletesen meg tudjon sülni.

   Az én sütőmön a legalacsonyabb hőmérséklet 150 fok, így ezen sütöm/szárítom. Körülbelül 40 - 60 perc alatt készül el.  Mivel minden sütő más nézzük mikor lesz jó! 

Jó ha tudjuk: nem használunk hozzá cukrot, így nem tudunk olyan ropogós külső kérget kialakítani, mint az eredeti Pavlovánál, inkább egy karamelles külső burkot kapunk a kókuszreszelékből kiolvadó kevés cukortól.

Egy alkalommal sikerült a ropogós külsőt elérnem, amikor a habhoz öntöttem a málna levét. A gyümölcscukor adhatta meg akkor ezt a ropogósságot, mert így mégis csak került cukor bele. A felvert habom azonban jócskán összeesett tőle.

20210721_205335.jpg

   Ha kisült hagyjuk langyosra hülni a sütőben, majd húzzuk le róla a sütőpapírt. Én egy lapos fakanalat használok hozzá; a szélét körbe felllazítom úgy, hogy közben a közepe felé is tolom a fakanalat és az egyik kezemmel óvatosan alányúlok míg a másik kezemmel az odatapad részeket is elválasztom a sütőpapírtól. Ezután a tetejére halmozom rá a megmosott, lecsöpögtetett málnaszemeket. Tehetünk rá még kókusztejszínt is. Ehez öntsünk egy keveset a málna levéből, pici édesítőt, vaníllia aromát és néhány összetört málna szemet. Kellemes ízű öntet lesz belőle.

20210721_212753.jpg

 

Gyors, finom és jól jön, ha váratlan vendég toppan be!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://4everwomen.blog.hu/api/trackback/id/tr1616637264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ÍZ DÖMPING

Jóval változatosabb a glutén - és tejmentes étkezés, mint gondolnánk. Anyagcserezavarral élők számára jött főképp létre ez a blog, de ha változatos étkezésre vágyik valaki illetve újdonságokra akkor is itt a helye!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Friss topikok

süti beállítások módosítása