ÍZ DÖMPING

Ne csak azért együnk, hogy éljünk!

top 5 hely; ahova megyek, ha nincs nálam kaja, de muszáj lenne ennem!

it_gives_you_the_power_of_choice.png

   Bent voltam a városban és már rég elmúlt a reggeli hatása a gyomromban, lassan érezni kezdtem azt a sokak által tapasztalt vészes cukorszint leesést! Álltam és közben lázasan jártak a gondolataim.Mit tegyek? Hová tudnék menni, hogy megtartsam a nehezen elkezdett diétámat? Lehet durván meg kell szegnem az előírtakat és egy tál sült krumplival visszanyerni az erőmet; megszüntetve a kínzó fejfájást, ami már egyre elviselhetetlenebb!! :(
   A megoldás szerencsére több felől is kínálkozott, de mire kitapasztaltam; vagy haza kényszerültem botorkálni migrénes rohamok közepette vagy muszáj volt pár banánt elmajszolnom, hogy a fejem végre szénhidráthoz jusson!
Miután végig éltem ilyen kellemetlen szituációkat jött az ötlet, hogy összegyűjtsem a szóba jöhető helyeket, hogy megkönnyítsem a hasonló cipőben járók életét! A top 5 remélhetőleg idővel top 10 - zé fog kibővülni! :) Mi (én és a barátom) rendületlenül keressük ezeket az újabb lehetőségeket!
Nézzük hova térhet be az AIP - os utazó! :) A top 5 - ös:
Tudom még így is félő lehet, hogy sok helyen olajon párolják a zöldségeket vagy a roston sült húst borssal vagy chilivel fűszerezik! Ilyenkor bátran kérdezzünk rá a rendelést felvevő pultostól, hogy milyen módon készítik?!
  • 1. Dm a barátunk! Ugyanis itt kapható olyan sárgarépa chips, ami tartósító és cukor mentes. Csupán pálmaolajolaj és sárgarépa szerepel az összetételnél. Ráadásul volt szerencsém a gyártóval is találkozni a tavalyi OMÉK kiállításon, ahol nagyon jó benyomást tett rám! Akkor már tudtam, hogy keresni fogom a boltokban a termékét! :) Már csak egy kérdés maradt nyitva: vajon az olaj amiben sütik finomítatlan vagy finomított?! :O A kérdés remélhetőleg nem marad költői, ugyan is a termék gyártói megígérték, hogy rákérdeznek a beszállítójuknál és értesítenek róla! 
  • 2."Food is life! Make it good" szlogenű salátabár, amivel én először a Duna Plázában találkoztam, a legfelső emeleten, ahol a többi kajálda is megtalálható! Előnye, hogy nagyon sokféle salátából válogathatunk kedvünkre. Ehez még többféle húsi választék is van és öntetek, aminek összetételét az eladók készségesen elmondják!
  • 3. Ugyancsak a Duna Pláza környékén található,  átellenben a "Babérlevél Gyorsétterem és Cukrászda" a Babér utca 5. szám alatt. Rákérdeztem, hogy a zöldség köretüket hogyan készítik? Elmondták, hogy a párolt zöldséghez nem tesznek semmiféle zsiradékot; csupán vízzel, sóval készül! Így nem kell félnünk attól, hogy olajat is adnak hozzá! Mindig tele van az étterem, sokan töltik itt az ebédszünetüket. Sajnos a roston sült húsra Argentin grill keveréket tesznek, ami bár mindenmentes, de chili pehely és paprika az egyik összetevője.
  • 4. Penny Market. Találkozhatunk itt a boltban olyan halkonzervvel, ahol sós lében vannak eltéve a hal darabkák! Tartsunk magunknál a táskánkban konzervnyitót. Nem egy túl nagy tárgy, így ha szükség van rá könnyen elő tudjuk venni! Egy női táskában amúgy is sok minden elfér! ;) Ugyan itt vásárolhatunk avokádót is!
  • 5. Kálvin téri Bio ÁBChez tartozó étkezde. Annak ellenére, hogy reményt ébreszt bennünk a hely; sajnos itt csak egy étel kínálkozik a számunkra. Ez pedig a sütőtök. Habár ez is több, mint a semmi és reméljük idővel bővülni fog a repertoárjuk! :)
  • Plusz 1 hely; Lidl bio sárgarépája. Nyersen is jó ropogtatni,mert lédús és édes. Viszont arra vigyázzunk, hogy egyszerre csak keveset együnk belőle, mert a túl sok nyers zöldség meg tudja terhelni az emésztést!
        Lenne egy kérésem: írjátok meg ide kommentbe, hogy ti milyen helyekre bukkantatok ott ahol éltek, hogy segíthessünk egymásnak! Köszönöm! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://4everwomen.blog.hu/api/trackback/id/tr9013621294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ÍZ DÖMPING

Jóval változatosabb a glutén - és tejmentes étkezés, mint gondolnánk. Anyagcserezavarral élők számára jött főképp létre ez a blog, de ha változatos étkezésre vágyik valaki illetve újdonságokra akkor is itt a helye!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

Friss topikok

süti beállítások módosítása